Aktualno

50 ideja za “Centar”

50 ideja za "Centar"

Pune ruke posla u iduća dva dana imat će ocjenjivački sud koji će morati donijeti odluku o najboljem idejnom urbanističkom rješenju za Centra iza Grada. Zadatak nimalo lak, pogotovo što je na međunarodni natječaj pristiglo čak pedesetak ponuda.

Upravo je tim povodom gradonačelnik Andro Vlahušić s članovima ocjenjivačkog suda ovog petka obišao lokaciju (nadamo se) budućeg centra iza Grada o kojemu se govori već dugi niz godina. Projekt je to koji bi tik uz gradske zidine trebao, među ostalim, ostvariti 1100 mjesta za Dubrovčane, o čemu je prije godinu i pol dana govorio i sam Vlahušić.

Spominjali su se tu i drugi, komercijalni sadržaji, pa čak i hotel, a što će od svega toga ispasti tek treba odlučiti, isprojektirati, financirati… Nimalo lagan posao, a i pitanje je hoće i uopće i kada doći do gradnje.

Ocjenjivački sud koji će ovog vikenda izabrati najbolja rješenja, koja će se potom predstaviti i javnosti, čini devet stručnjaka za arhitekturu, urbanizam i povijest umjetnosti iz Hrvatske, Norveške, Belgije i Španjolske, a tehničku komisiju predstavnici gradsko UOP za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša.

Pročitajte još

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist