Zanimljivosti

50 godina mature ugostitelja generacije 1961./62.

50 godina mature ugostitelja generacije 1961./62.

U lipnju davne 1962. godine maturirala su 22 đaka 3.c tadašnje Ugostiteljske škole, a danas su se sastali na poznatom mjestu slaveći okruglu obljetnicu – 50 godina mature.

Susret starih prijatelja započeo je prepoznavanjem i iskrenim prijateljskim zagrljajima. Odmah su krenule ćakule, tko gdje živi, koga nema, kako tko živi. Prekinuo ih je sadašnji ravnatelj Turističko-ugostiteljske škole Antun Perušina mašući imenikom iz 1962. godine i pozivajući ih na okupljanje u razred.

Ni u klupama se slavljenici nisu umirili već su kroz priču i prisjećanje pokazivali fotografije iz mladih dana i komentirali davno zarađene ocjene. Anegdota iz školskih klupa, naravno, nije nedostajalo.

Na proslavi svojih srednjoškolskih dana su se prisjetili Stjepan Bušić, Mijo Divić, Mato Đuratović, Jozo Galić, Stipe Gnječ, Baldo Kraljević, Pero Kulišić, Miho Marinović, Nikola Market, Želimir Nola, Ivo Perić, Davor Tomaš i Petar Ursić, a vrijedi istaknuti kako su proslavi nazočili i njihovi stari profesuri, Ivo Maleš i Aco Novaković.

Proslavi nisu mogli nazočiti Ivo Bašković, Tomislav Brajković, Željko Ficović, Jerko Franulović i Ivo Visković. Nazočni slavljenici sjetili su se i svojih kolega koji su preminuli: Vlado Bonovil, Stane Kličan, Ivo Radić i Ante Tomić.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist