DuList IN

50 GODINA GLAZBE NAŠEG BUCA ‘Želim vratiti stara doba kada su čeljad uživala i balala’

50 GODINA GLAZBE NAŠEG BUCA 'Želim vratiti stara doba kada su čeljad uživala i balala'

U utorak, 22. kolovoza, u kampu Solitudo održat će se koncert Ljubomira Buca Pende kojim će obilježiti pola stoljeća svoje glazbene karijere, s početkom u 21 sat.

Na slavljeničkom koncertu ’50 godina glazbe’ pridružit će mu se brojni prijatelji i gosti: Srđan, Frano, Đosi, Đivo, Sigma, Lapadske Tratinčice, klapa Skontradura, VIG Sablasti i VIG Libertas.

Kako se osjeća povodom ovog koncerta? Buco je za DuList rekao kako mu je izrazito drago što su se sve kolege i prijatelji rado odazvali za sudjelovanje.

– Bit će tu puno generacija na bini – moji prvi kolege iz mladosti. Intencija je da cijeli program sadržava moje pjesme odnosno autorski rad. Prilikom ove obljetnice izdao sam i dvostruki album sa svim tekstovima. To je kao jedna knjižica u kojoj se nalaze dva CD-a na kojoj se nalaze 43 pjesme od koji je sedam neobjavljenih – rekao je Buco te dodao kakav nam je program pripremio za obilježavanje pola stoljeća svoje karijere.

– Koncert ćemo otvoriti duom Buco i Srđan, onda Buco i Frano. Gosti će također biti Đosi i Đivo koji će otpjevati dvije moje pjesme. Nakon njih izlazi bend Sigma koji će otpjevati jednu moju pjesmu, a onda se ja uključujem s predstavljanjem četiri najnovije pjesme koje sam završio snimati prije mjesec dana. Na zadnjoj će nam se pjesmi pridružiti klapa Skontradura koja je sudjelovala u snimanju pjesme kao prateći vokali, ali će otpjevati i jednu svoju kanconu. Iza njih dolaze Lapadske Tratinčice s dvije pjesme. Na binu se nadalje ‘penju’ Sablast, Libertas, ali će nam se pridružiti i neki novi mladi glazbenici. S time što ćemo službeni dio koncerta završiti Srđan, Frano i ja… – kazao je i naglasio kako će iza službenog dijela još svirati jer kako kaže, želi vratiti ona stara doba kada su čeljad stvarno uživala i balala.

Koji mu je najdraži trenutak u ovih pedeset godina, Buco je rekao:

– Ima puno momenata, ali najdraže mi je ipak kad bih uspio snimiti dobru pjesmu. Posebno u zadnje vrijeme kad sam se potpuno posvetio dubrovačkom žargonu. To mi je najdraže! Trenutno imam dvije, tri pjesme koje jako lijepo ocrtavaju Dubrovnik, govore na dubrovački o Dubrovniku. A to su pjesme kao Gospođa Made i Gospar Baldo, Bandijera od života – o čeljadi koja živi u Gradu to je u zadnje vrijeme rijetkost – dodao je.

Svi koji se žele vratiti u doba prošlih dubrovačkih vremena kada su se pjevale ponoćne serenade, ulaznice po cijeni od 70 kuna mogu kupiti na recepciji kampa Solitudo. Kao i dosad, svim posjetiteljima koncerata u kampu Solitudo bit će osiguran besplatan parking.

 

Pročitajte još

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgledaju konavoski i župski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist