Crna kronika

41-godišnjak prevario državu i vjerovnike za više od 3 milijuna kuna

Privođenje MUP Policija Vila Palma

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 41-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela i to zlouporabu položaja i ovlasti, utaja poreza ili carine, pogodovanje vjerovnika i povreda prava iz socijalnog osiguranja, dok se 39-godišnjak sumnjiči za pomaganje u utaji poreza ili carine.
Naime, 41-godišnjak se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva s djelatnošću najma iz Dubrovnika u travnju 2011. s 39-godišnjakom dogovorio kupnju i korištenje računalnog programa s mogućnosti brisanja evidentiranih ugovora o najmu, te je u razdoblju od početka travnja 2011. do početka ožujka 2016. iz evidencije ugovora o najmu izbrisao 1682 ugovora po kojima je od korisnika usluge istu naplatio u gotovom novcu, za što nije izdavao račune kako bi izbjegao obveze plaćanja poreza na dodanu vrijednost i umanjio legalno ostvarene prihode temeljem kojih mu se određuje obveza plaćanja poreza na dobit, te je u vrijeme blokade poslovnih računa obračunskim plaćanjima izmirivao vjerovnike ne poštujući redoslijed dospjelih ovršnih obveza, oštetivši vjerovnike koji su imali prvenstvo naplate.

Navedenim radnjama oštećeno je trgovačko društvo, Državni proračun RH i više vjerovnika za ukupni novčani iznos od preko 3 milijuna kuna.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist