Sport

39. PRVENSTVO DUBROVNIKA U STOLNOM TENISU Prva liga, prvo kolo, napeto do kraja

39. PRVENSTVO DUBROVNIKA U STOLNOM TENISU Prva liga, prvo kolo, napeto do kraja

Prvenstvo Dubrovnika u stolnom tenisu, 39. po redu, počelo je s natjecanjima u dvije jakosne lige.

U prvoj se natječe deset ekipa u dva kruga po devet kola, dok će se nakon 18 kola odigrati i play off natjecanje, gdje če prve četiri ekipe imati borbu za prva tri mjesta na način da će igrati prvoplasirana protiv četveroplasirane ekipe te drugoplasirana protiv trećeplasirane ekipe, sistemom na dvije dobivene partije pri čemu se neće održati natjecanje parova, već samo devet pojedinačnih mečeva.

Pobjednici navedenih parova natječu se za prvaka a poraženi za treće mjesto.

Druga liga donosi šest ekipa – tri kruga po pet kola, dok će se nakon 15 kola dobiti pobjednik lige.

‘Iz razloga što ekipe 2 lige igraju 3 kruga nećemo organizirati play off natjecanje za prvaka’, napominju organizatori, a donosimo i prve rezultate:

U prvom kolu prve lige, ekipa Marinkolor pobijedila je ekipu Soul caffe 2 rezultatom 6 : 4. Najbolji igrač susreta bio je Joško Martinović (Marinkolor) koji je svojoj ekipi donio 3 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe prepustio je tek 2 seta. Da je utakmica bila do samog kraja neizvjesna i zanimljiva govori i podatak da su dvije partije odigrane u 5 setova (obje ekipe su dobile po jednu od navedenih utakmica u 5 setova) pri čemu je zadnja partija parova donijela pobjedu ekipi Marinkolora.

Ekipa Soul caffe pobijedila je ekipu Dr Čolić rezultatom 8 : 2. Najbolji igrač susreta bio je Maro Mileusnić (Soul caffe) koji je svojoj ekipi donio 3 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe prepustio je tek 1 set, pri čemu je svojoj ekipi donio i pobjedu u paru s suigračem Paulom Mandićem. Najkorisniji i najuspješniji igrač ekipe Dr Čolić bio je Marinko Matulović koji je svojoj ekipi donio dvije pobjede i odigrao 14 setova i borio se za svaki poen i s pravom nosi epitet najkorisnijeg igrača utakmice.

Ekipa OŠ Cavtat – Konavljanin pobjedila je ekipu Srđ rezultatom 8 : 2. Najbolji igrač susreta bio je Jurica Prpić (OŠ Cavtat Konavljanin) koji je svojoj ekipi donio 3 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe nije prepustio niti jedan set pri čemu je svojoj ekipi donio i pobjedu u paru s suigračem Josipom Martinovićem. Obje ekipe su ušle u meč bez svojih dvojice najboljih igrača, koji su bili odsutni zbog poslovne spriječenosti, tako da je prošlogodišnji prvak, OŠ Cavtat Konavljanin, rutiniranom igrom došla do svoje prve pobjede u ovom prvenstvu.

Ekipa Geoplan pobijedila je ekipu Dubrovnik 1 rezultatom 8 : 2. Najbolji igrač susreta bio je Filip Mikulić (Geoplan) koji je svojoj ekipi donio 3 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe nije prepustio niti 1 set, pri čemu je svojoj ekipi donio i pobjedu u paru s suigračem Damirom Gleđem.

Ekipa Halo Dubrovnik pobijedila je ekipu Šampinjoni rezultatom 7 : 3. Najbolji igrač susreta bio je Dario Marić (Halo Dubrovnik) koji je svojoj ekipi donio 3 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe nije prepustio niti 1 set, pri čemu je svojoj ekipi donio i pobjedu u paru s suigračem Zoranom Vrsaljko.

Nakon 1. kola u 1. Lizi na prva tri mjestu nalaze se ekipe OŠ Cavtat Konavljanin, Soul caffe i Geoplan s osvojena po 3 boda.

Najbolji pojedinci nakon 1. kola su Filip Mikulić (Geoplan), Dario Marić (Halo Dubrovnik) i Jurica Prpić (OŠ Cavtat Konavljanin).

Najbolji parovi nakon 1. kola su Damir Gleđ i Filip Mikulić (Geoplan), Dario Marić i Zoran Vrsaljko (Halo Dubrovnik) i Joško Martinović i Barbara Vlahović (Marinkolor).

U prvom kolu 2 lige ekipa Dubrovnik pobjedila je ekipu OŠ Gruda rezultatom 8 : 2. Najbolji igrač susreta bio je Kemal Halilović (Dubrovnik) koji je svojoj ekipi donio 3 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe nije prepustio niti jedan set. Ali ako pogledamo da je ovo bio prvi službeni meč naših dragih konavočica u našoj lizi i vjerujem da će u slijedećim susretima puno više pokazati.

Ekipa Luka Sorkočević pobjedila je ekipu Samo lagano rezultatom 9 : 1. Najbolji igrač susreta bio je Viktor Lenert (Luka Sorkočević) koji je svojoj ekipi donio 3 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe prepustio je samo 2 seta, pri čemu je svojoj ekipi donio i pobjedu u paru s suigračem Damirom Hađincem.

Ekipa Eurokarbon pobjedila je ekipu Lapad kolor rezultatom 9 : 1. Najbolja igračica susreta bila je Matea Martinović (Eurokarbon) koja je svojoj ekipi donijela 3 pojedinačne pobjede a igračima protivničke ekipe nije prepustio niti jedan set.

Nakon 1. kola u 2. Lizi na prvom mjestu nalazi se ekipa Eurokarbon s osvojena 3 boda, na drugom mjestu je ekipa Luka Sorkočević s također osvojena 3 boda ali s nešto lošijom set razlikom i treće mjesto drži ekipa Dubrovnik s osvojenih 3 bodova ali s nešto lošijom set razlikom od napred navedne dvije ekipe.

Najbolji pojedinci nakon 1. kola su Matea Martinović (Eurokarbon), Kemal Halilović (Dubrovnik) i Maroje Lalić (Dubrovnik) .
Najbolji parovi nakon 1. kola su Toni Portolan i Đivo Vidojević (Eurokarbon), Vlaho Car i Zvonko Koštro (OŠ Gruda) i Damir Hađinac i Viktor Lenert (Luka Sorkočević).

U privitku vam šaljem nekoliko slika s utakmica. Nastojati ću ubuduće poslati više slika iz prosječne dobne strukture igrača (od 7 do 77 godina).

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist