Vaše vijesti

37. PATROLA EKO OMBLIĆA Sječete stabla, dom vjeverica i sova u Gružu!

37. PATROLA EKO OMBLIĆA Sječete stabla, dom vjeverica i sova u Gružu!

Zašto se sijeku zdravi borovi, čempresi i kesteni preostalog zelenog gaja u krugu ex. Dalmacijabilja (današnji Tommy centar) i time tjeraju zaštićene sove i vjeverice iz svog staništa..? – pitaju se Eko Omblići u svom novom apelu, kojeg su ovaj put uputili i na adrese Vrtlara te na Ministarstvo okoliša i zaštite prirode. 

”Ogorčeni sugrađani pitaju se i preko Zelenog telefona Eko Fona 020/453-850, oni koji žive u blizini. Kažu da otkako su počeli sinoć sjeku stabala… Uznemirili su sove koje su doletjele krešteći preplašeno na njihove prozore!

Odmah smo jutros pošli na uviđaj u našu već 37. eko patrolu ove godine i uvjerili se kako se nemilice sijeku zdravi borovi i čempresi i ostalo zeleno raslinje te tako uništava posljednji zeleni gaj u poslovnom dijelu Grada – Gružu!

Radnici koji su sjekli i raščišćavali zeleni gaj su nam rekli da imaju odobrenje od Komunalnog odjela Grada za sječu stabala… Koliko znamo Vrtlar je jedini kompetentan da da odobrenje može li se stablo posjeći ili ne pogotovo kada se zna da tu obitavaju zaštićene sove i vjeverice.

Sve u svemu, prestrašno što se događa posljednjeg desetljeća u našem Gradu, svake godine se posječe na stotinu stabala i nitko za to ne odgovara.

Dok Gradonačelnik Barcelone zna u svakom trenutku da njegov grad ima 360 tisuća stabala a koje budno čuvaju, pitamo se zna li to naš gradonačelnik Grada?

Molimo vas da što prije zaustavite ovu devastaciju i pismeno nam se najhitnije očitujete!

Vidjeti neće oči moje pjesmu ko stablo lijepa što je! – J.Kulmer

 

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist