Zanimljivosti

30 kreveta u budućem odjelu za palijativnu skrb

30 kreveta u budućem odjelu za palijativnu skrb

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Dario Kulišić obišli su Opću bolnicu Dubrovnik

u pratnji ravnatelja Branka Bazdana, njegovog zamjenika Branka Johna i pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo Vedrane Iveta.

Župan je obišao Odjel kirurgije i Odsjek neurokirurgije gdje su ga dočekali voditelji odjela i odsjeka Marko Margaritoni i Velimir Lupret. Tom su prilikom Lupret i Bazdan istaknuli kako se u protekle dvije godine neurokirurgija „razvila na zavidnu razinu“ te da će nakon dodatnog opremanja Dubrovnik imati neurokirurgiju koja će sama moći pokrivati preko 90 posto potrebnih zahvata te da stoga pacijenti više neće morati odlaziti u druge gradove.
 
Nakon toga Bazdan je svoje goste, proveo po četvrtom katu bolnice na kojemu se planira uređenje odjela za palijativnu skrb. Bazdan je kazao kako je Vlada odredila da dubrovačka bolnica ima najmanje 30 kreveta za ovu vrstu skrbi, a uređenjem ovog prostora dobilo bi se do 60 kreveta. Riječ je o 1400 metara četvornih prostora u čije bi uređenje trebalo uložiti između osam i deset milijuna kuna. Bolnica, odnosno Županija, su oko ovog projekta u pregovorima sa Zakladom Blago djelo, Biskupijom dubrovačkom, a Bazdan je naglasio kako se očekuje i potpora Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te Grada Dubrovnika.
 
Župan je iskazao zadovoljstvo pomacima u poslovanju bolnice u protekle dvije godine te je stoga pohvalio Bazdana i njegove suradnike.
 
Inače, u posljednje dvije godine riješen je problem odlaganja opasnog infektivnog otpada, ulagalo se u bolničku opremu, bolnica je dobila status bolnice regionalnog značaja te je naslijeđeni dug bolnice po prvi put prestao rasti te se smanjuje.
 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist