DuList IN

3. DZF Otvorenje uz paljenje blagdanske rasvjete i Coloniu!

3. DZF Otvorenje uz paljenje blagdanske rasvjete i Coloniu!

Otvorenje 3. Dubrovačkog zimskog festivala, uz paljenje dekorativne blagdanske rasvjete počet će u subotu 19. studenoga 2016. od 20 sati, nakon čega će u 20.30 sati ispred Crkve sv. Vlaha najpopularnija hrvatska dance grupa Colonia otvoriti koncertni program festivala.

Bogati zimski festivalski program počinje već subotnjim jutrom, prije večernjeg službenog otvorenja festivala. Adventska ponuda kućica na Stradunu bit će predstavljena već od 9 sati. Besplatno turističko vođenje po gradu na engleskom jeziku organizirano je u 10 sati, a u 11:30 nastup će ispred crkve sv. Vlaha održati Folklorni ansambl Linđo. U 18 sati u Lazaretima Davor Mojaš predstavit će knjigu „Viatik konte Iva“, a u okviru Noći kazališta, Zagrebački plesni centar gostuje u 20 sati u Kazalištu Marina Držića.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta u subotu, koncert Colonije bit će premješten u Culture Club Revelin, s početkom u 22 sata.

Od početka festivala do Božića na Stradunu će nastupiti Gustafi, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Prljavo kazalište, Jinx, Neno Belan i Fiumensi te Natali Dizdar. Osim velikih koncerata petkom, živa glazba između kućica najavljena je od 1. prosinca utorkom, četvrtkom i subotom, dok će za vrijeme Adventa u Dubrovniku, svake nedjelje klapa Kaše izvoditi program tradicionalnih dubrovačkih kolendi i napjeva.

Podsjećamo, javni gradski prijevoznik Libertas od otvaranja festivala 19. studenoga do 8. siječnja, građane će prevoziti besplatno na svim autobusnim linijama prema povijesnoj jezgri grada. Prijevoz autobusima Libertasa bit će besplatan svakog dana u navedenom razdoblju od 17 sati do posljednjeg noćnog polaska na svim gradskim linijama koje voze od i prema povijesnoj jezgri Grada, a tome će biti pridružene i linije iz Slanog i Cavtata. Posebna, ‘adventska linija’ Libertasa besplatno će voziti putnike svakodnevno na relaciji Autobusni kolodvor – Pile.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist