Hrvatska

25. OBLJETNICA Znate li što Hrvatska danas slavi?

25. OBLJETNICA Znate li što Hrvatska danas slavi?

Hrvatski sabor svečanom je sjednicom oblježio svoj dan te 25 godina hrvatskog parlamentarizma. Tom prilikom predsjednik Sabora Josip Leko poručuio je kako nam je za budućnost države potrebno jedinstvo kakvo smo imali i prije 25 godina.

– Kao što smo prije 25 godina bili jedinstveni u pogledu naših demokratskih i slobodarskih težnji, tako nam je i danas potrebno jedinstvo za budućnost Hrvatske – rekao je Leko, pozvavši još jednom političare da se u izbornoj godini ne dovode u situaciju da zbog osobnog političkog probitka ili probitka bilo koje političke opcije uništavaju vrijednosti demokratskog društva.

– Pozivam sve političke aktere da budu demokratski odgovorni u izbornoj godini i na taj način pokažu brigu za budućnost hrvatskog društva i hrvatske države, da svoje aktivnosti usmjere u daljnji razvoj demokratskih procesa i gospodarskog napretka na dobrobit svih građana Republike Hrvatske. To građani s pravom od svih nas očekuju – rekao je Leko.

Poručivši ‘neka današnja svečanost u kojoj se s punim ponosom prisjećamo prvih dana višestranačja u Hrvatskoj, bude poticaj za ostvarenje svih naših nacionalnih i državnih interesa.’

Današnji Dan Hrvatskog sabora danas ima status spomendana, no do 2001. godine 30. svibnja slavio se Dan državnosti.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist