Grad

25. GODIŠNJICA DEBLOKADE Na Stradunu će se postrojiti ratni veterani

25. GODIŠNJICA DEBLOKADE Na Stradunu će se postrojiti ratni veterani

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica Jelka Tepšić i privremena pročelnica UO za poslove gradonačelnika Marijeta Hladilo održali su u petak sastanak s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata na temu pripreme svečanosti obilježavanja 25. obljetnice deblokade Dubrovnika i oslobađanja juga Hrvatske.

Na sastanku je dogovorena uloga udruga u koordinaciji i okupljanju branitelja za svečano postrojavanje i mimohod povijesnom jezgrom, što je središnji događaj bogatog dvodnevnog programa koji će se održati 28. i 29. listopada uz nazočnost državnog i vojnog vrha. Za tu prigodu očekuje se sudjelovanje ratnih veterana iz svih postrojbi koje su sudjelovale u deblokadi Dubrovnika i završnim vojnim operacijama u Konavlima.

Podsjetimo, temeljem odluke načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general-pukovnik Mate Ostović imenovan je čelnikom Provedbenog stožera za svečanost obilježavanja 25. obljetnice deblokade Dubrovnika. Za zamjenika čelnika Provedbenog stožera imenovan je zapovjednik Hrvatske Ratne mornarice, kontraadmiral Predrag Stipanović.

Cjelokupni program svečanosti bit će poznat uskoro, javljaju iz gradske uprave.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist