Grad

25 GODINA OD DEBLOKADE DUBROVNIKA Radni sastanak na temu obilježavanja obljetnice

25 GODINA OD DEBLOKADE DUBROVNIKA Radni sastanak na temu obilježavanja obljetnice

Obilježavanje velike 25. obljetnice deblokade Dubrovnika i oslobađanja krajnjeg juga Hrvatske koje će se upriličiti u listopadu ove godine bilo je tema današnjeg sastanka u Maloj vijećnici grada Dubrovnika. 

Naime, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Marieta Hladilo i zamjenica župana Žaklina Marević održali su radni sastanak s načelnikom glavnog stožera Oružanih snaga RH generalom – pukovnikom Mirkom Šundovom, zapovjednikom Hrvatske ratne mornarice admiralom Predragom Stipanovićem i pukovnikom Darkom Podrugom.

Na održanom sastanku jednoglasno je istaknuto kako će se ova obljetnica dostojanstveno obilježiti dvodnevnim programom koji će osim tradicionalnog obilježavanja uključivati svečano postrojavanje postrojbi Hrvatske vojske u luci Gruž po uzoru na svečano postrojavanje koje upriličeno 29. listopada 1992. godine kada je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman stigao na oslobođeno dubrovačko i hrvatsko tlo.

Osim svečanog postrojavanja, na održanom sastanku usuglašene su i druge sastavnice slavljeničkog programa, pa će tako između ostaloga biti organiziran i mimohod postrojbi Hrvatske vojske povijesnom jezgrom Dubrovnika te veliki koncert na kojemu će nastupiti neki od najboljih hrvatskih izvođača.

Dogovorena je i organizacija stručnog skupa koji za cilj ima pobliže upoznati javnost s konkretnim strategijama, pothvatima i operacijama koje je bilo potrebno poduzeti kako bi se oslobodio okupirani Dubrovnik.

Gradonačelnik Franković je istaknuo kako Grad Dubrovnik podržava i cijeni inicijativu Oružanih snaga Republike Hrvatske za organizaciju obilježavanja 25. godišnjice deblokade Dubrovnika te da Grad Dubrovnik stoji na raspolaganju za potrebnu pomoć oko realizacije.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist