DuList IN

18. Europsko prvenstvo: Ovacije publike za slatke Župske mažoretke

18. Europsko prvenstvo: Ovacije publike za slatke Župske mažoretke

Župske mažoretke djevojke su koje svoju ljubav prema zahtjevnom plesu shvaćaju vrlo ozbiljno – iako su uvijek nasmijane! Prekrasne djevojke, nakon Regionalne smotre na otoku Ugljanu u srpnju ove godine, pozvane su i na 18. Europsko prvenstvo mažoretkinja, koje se odvijalo od 23. do 25. rujna u Vinkovcima.

– Budući da se nisu natjecale na regionalnom i državnom prvenstvu nisu bile u programu natjecanja već su sudjelovale u ceremoniji otvaranja prvenstva, prijemu kod gradonačelnika Vinkovaca te pokazale svoje vještine u zabavnom dijelu natjecanja gdje su uz ovacije publike bile nagrađene velikim pljeskom svih sudionika natjecanja – kazala nam je Marijeta Klis, jedna od voditeljica vrijednih mažoretki, dodavši kako su djevojke, na glavnom vinkovačkom korzu, jednostavno osvojile srca publike.

U Vinkovce je otputovalo 18 djevojaka, sa svoje dvije mlade trenerice, Katarinom Žarak i Mateom Previšić, a sve pod budnim okom ponosnih prvih trenerica i voditeljica – Marijete Klis i Helene Bubalo.

Djevojke su se družile i uživale u natjecanju s oko 2 tisuće mažoretki, pratitelja i navijača iz različitih zemalja, poput Slovenije, Francuske, Mađarske, Rumunjske, Crne Gore, Srbije… Kako nam dodaju voditeljice, djevojke su za nagradu posjetile Osijek i Vukovar, te Sarajevo na povratku, te su spavale u memorijalnom centru, u Hostelu Dubrovnik, otvorenom prije nekoliko dana.

Župske mažoretke su osnovane 2008. godine i od tada neprestano djeluju sve do sada u tri dobne skupine, a ima ih oko šezdesetak. Osnovale su ih Marijeta Klis – bivša mažoretka Dubrovačkih mažoretki i Helena Lukšić danas Bubalo uz pokroviteljstvo Općine Župa dubrovačka. Sudjeluju na svim važnim manifestacijama u Općini, županiji, a i šire te su zbog želje za napredovanjem i sudjelovanjem na natjecanjima krenule u predradnje, poput sudjelovanja na ovako prestižnom natjecanju.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist