Sport

17. ŠIBENSKA REGATA Orsanov ‘Dubrovnik’ zaključio godinu s dva prva mjesta

17. ŠIBENSKA REGATA Orsanov 'Dubrovnik' zaključio godinu s dva prva mjesta

Orsanov krstaš ‘Dubrovnik’ ostvario je sjajan rezultat na 17. Šibenskoj regati, koja se u tom dalmatinskom gradu održala prošlog vikenda.

U uvjetima slabog i laganog vjetra koji nije uobičajen za Šibenik u prosincu, više je priličilo nekim ljetnim bonacama, Dubrovnik je prošao ciljem kao drugi brod u konkurenciji 35 jedrilica iz Hrvatske i šire. Od planirana dva plova koja su se jedrila Šibenskim kanalom, od marine Mandalina uz rivu pa do Šibenskog mosta i nazad, odrađen je samo jedan plov.

Dubrovnik je osvojio dva prva mjesta, u svojoj grupi (jedrilica do 12 metara) te po ORC premjeru, a u ukupnom poretku je ciljem prošao kao drugi brod, odmah nakon Fatamorgane II (kormilar Mate Arapov, JK Mornar Split)

Posadu su činili kormilar Denis Vukas te posada Tonči Kordić, Srđan Kurajica, Maroje Kurajica, Klaudio Pozniak, Mateo Andolšek i Ivo Kvestić.

Ovom regatom krstaš ‘Dubrovnik’ je završio sezonu regata po našoj obali i vraća se u matičnu luku gdje se nastavlja sa treninzima i pripremama za novu sezonu koja počinje Uskršnjom regatom na Hvaru.

Izvor: JK Orsan
Foto: Hrvoje Duvančić i Dubravka Pajk

 

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist