Natrag
22.9.2017 11:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

155. izložba ULIPUD-a otvorena u Domu za starije i nemoćne

1.10.2015 @ 9:12 Dulist Kultura
13;13

Podijelite:

ULIPUD – Udruženje likovnih i primjenjenih umjetnika Dubrovnik u srijedu navečer otvorilo je svoju 155. po redu izložbu, u prostorijama Doma za starije i nemoćne Dubrovnik.

Izložba je i ovaj put pokazala izvrsnu suradnju između umjetnika i Doma, a cilj je i dalje dovoditi umjetnost k onima koji sami ne mogu doći do nje, kako je istaknuto na otvaranju, kojeg je dodatno uljepšao nastup mladog gitarista Lovra Barišića.

ULIPUD je udruga koja je osnovana 1971. u Dubrovniku. Okuplja preko 500 samostalnih i nesamostalih umjetnika, akademski i ne-akademski obrazovanih iz same činjenice što je likovnost odraz talenta i jednog ogromnog rada, a još većeg odricanja – sve kao sinteza stvaralaštva.

Udruga je do danas ulaskom u svoju 44. godinu djelovanja u javno-kulturnom životu regije, grada Dubrovnika i države, pa i inozemstva ostvarila s današnjim danom 155. skupnih izložbi, sudjelovala je na brojnim humanitarnim akcijama-kolonijama, te je za svoj rad dobila niz zahvalnica, priznanja… Što je čini nedvojbeno jednom od najsnažnijih kulturnih organizacija u Državi.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana