Zanimljivosti

15 NAGRAĐENIH Dodijeljene stipendije izvrsnim studentima

Stipendije

Izvrsnim studentima Sveučilišta u Dubrovniku danas su na svečanoj dodjeli u Rektoratu uručene ‘A’ državne stipendije za akademsku 2013./2014. godinu.

Stipendije su im predali rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah i prorektor za međunarodnu suradnju i znanost prof. dr. sc. Vlatko Lipovac.

Sveučilište u Dubrovniku „A“ državne stipendije dodijelilo je, prema odvojenim rang listama, redovitim studentima prve godine preddiplomskog studija: Maris Mirović i Ani Kešelj s Odjela za elektrotehniku i računarstvo i Dubravku Jakovljeviću s Odjela za akvakulturu i redovitim studentima viših godina preddiplomskih sveučilišnih studija i/ili diplomskih sveučilišnih studija: Marku Okuki i Miru Boroju s Pomorskog odjela, Mariji Buconić i Luciji Raguž s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Leu Stariću i Kristijanu Kučini s Odjela za elektrotehniku i računarstvo, Jeleni Onukijević i Franu Nekvapilu s Odjela za akvakulturu, Deši Glanz i Magdaleni Marelji s Odjela za komunikologiju i Martini Karon i Danijeli Erak s Odjela za umjetnost i restauraciju.

Studentica Magdalena Marelja istaknula je da joj je veoma drago što Sveučilište u Dubrovniku od ove godine dodjeljuje ‘A’ državne stipendije te da je sretna što je dobila ovu stipendiju, jer joj jako puno znači za njezin studentski budžet.

Student Kristijan Kučina izjavio je kako mu je drago da je između velikog broja kandidata on bio taj koji je ispunio tražene uvjete.
– Meni, a vjerujem i ostalim studentima ova je stipendija poticaj da se više trudim i budem još bolji student – rekao je Kučina.

Studenti koji su se natjecali za dodjelu kategorije ‘A’ državne stipendije morali su ispuniti, uz opće, i posebni uvjet da po težinskoj prosječnoj ocjeni položenih ispita spadaju među 10 posto najboljih studenata na svojoj godini studija na svojem odjelu, odnosno, ako su upisali prvu godinu preddiplomskog studija da spadaju među 10 posto najbolje plasiranih studenata u razredbenom postupku ili da su oslobođeni razredbenog postupka.

Naime, sukladno zaključku na Rektorskom zboru u srpnju 2013. godine, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske donijelo je odluku da se dosadašnja kategorija ‘A’ državnih stipendija, koja je namijenjena izvrsnim studentima, prenese u potpunosti u nadležnost sveučilišta, veleučilišta i visokih škola.

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist