Sport

15 godina osnutka slave u skladištu

Badminton klub

Badmintonski klub Aedium po svojim rezultatima jedan je od najznačajnijih sportskih klubova u Dubrovniku, a u svom sportu kotira kao jedan od najboljih u Hrvatskoj. U veljači ove godine proslavit će 15 godina postojanja u još jednom ‘privremenom’ prostoru. Za klub s vrhunskim rezultatima takvo stanje je poražavajuće.

Podsjetimo, 1999. godine za Festu svetog Vlaha održano je prvo prvenstvo grada Dubrovnika u badmintonu, a tjedan ili dva kasnije klub je i formalno osnovan. Zbog ‘mjesta radnje’ svojih aktivnosti nazvao se ‘Gimnazijalac’.

– U školi na Pločama u rujnu 2000. godine okupio sam 15-ak djece i s njima sam radio ukupno dva školska sata. Potom je iz Bjelovara stigao naš današnji trener Ratko Galjer, koji je profesionalac i koji je podigao klub na tu razinu. Počeli smo s ozbiljnijim radom, svakodnevnim treninzima i razvojem mlađih kategorija – govori o počecima uspješnog kluba tajnik Vlaho Zlošilo.

U proljeće 2001. godine iz gimnazijske dvorane klub s treninzima seli u Lazarete.
– Najprije smo prešli u Linđov prostor, a potom smo vidjeli da su susjedne lađe potpuno neiskorištene. Jedina prepreka bile su hrpe smeća, a otvori na lađama nisu bili zatvoreni. Smeće smo pokupili, otvore zatvorili najlonom. Dok smo tamo trenirali bilo nam je hladno kao da smo na otvorenom, ali uspjeli smo organizirati gotovo tri terena – ističe Zlošilo.

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koje je od srijede u prodaji.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr