Natrag
23.10.2017 19:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

15 godina osnutka slave u skladištu

15.1.2014 @ 15:52 Baldo Marunčić Sport
3;3

Podijelite:

Badmintonski klub Aedium po svojim rezultatima jedan je od najznačajnijih sportskih klubova u Dubrovniku, a u svom sportu kotira kao jedan od najboljih u Hrvatskoj. U veljači ove godine proslavit će 15 godina postojanja u još jednom ‘privremenom’ prostoru. Za klub s vrhunskim rezultatima takvo stanje je poražavajuće.

Podsjetimo, 1999. godine za Festu svetog Vlaha održano je prvo prvenstvo grada Dubrovnika u badmintonu, a tjedan ili dva kasnije klub je i formalno osnovan. Zbog ‘mjesta radnje’ svojih aktivnosti nazvao se ‘Gimnazijalac’.

– U školi na Pločama u rujnu 2000. godine okupio sam 15-ak djece i s njima sam radio ukupno dva školska sata. Potom je iz Bjelovara stigao naš današnji trener Ratko Galjer, koji je profesionalac i koji je podigao klub na tu razinu. Počeli smo s ozbiljnijim radom, svakodnevnim treninzima i razvojem mlađih kategorija – govori o počecima uspješnog kluba tajnik Vlaho Zlošilo.

U proljeće 2001. godine iz gimnazijske dvorane klub s treninzima seli u Lazarete.
– Najprije smo prešli u Linđov prostor, a potom smo vidjeli da su susjedne lađe potpuno neiskorištene. Jedina prepreka bile su hrpe smeća, a otvori na lađama nisu bili zatvoreni. Smeće smo pokupili, otvore zatvorili najlonom. Dok smo tamo trenirali bilo nam je hladno kao da smo na otvorenom, ali uspjeli smo organizirati gotovo tri terena – ističe Zlošilo.

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koje je od srijede u prodaji.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana