Sport

1. KOLO HMNL Uvjerljiva pobjeda Squarea nad Uspinjačom!

1. KOLO HMNL Uvjerljiva pobjeda Squarea nad Uspinjačom!

U utakmici prvog kola 1. HMNL između Squarea i Uspinjače – drama koja je završila sa sretnim završetkom za dubrovački klub koji je na kraju upisao uvjerljivu pobjedu – 6:3 (1:2)!

Početak utakmice kao iz snova za Square. Već u 16 sekundi utakmice Igor Leovski je snažnim udarcem, otprilike s udaljenost od 10-11 metara, pogodio iza gostujućeg vratara za 1:0.

Nakon toga otvorena igra kod oba sastava, a Square je preko Daničića mogao do 2:0, ali je nakon varke nad vratarom, ponajbolji igrač dubrovačkog sastava, ostao bez snage u završnici.

Uspinjača je nakon osjetnog posjeda u igri, a nakon prekida, stigla do vodstva. Za 1:1 pogodio je Tino Čirjak, a u istoj minuti sam na drugoj stativi ostao je Dario Šestić kojem nije bilo teško pogoditi za preokret (1:2). Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao iako su obje momčadi mogle do novog pogotka.

U drugom poluvremenu prijete i jedni i drugi. Square je dominirao, vršio stalni pritisak, međutim bez prave završnice dok je Uspinjača imala nekoliko prilika ali je sve srećom za Square zaustavljao Alen Turuk.

U 30. minuti Square dolazi do izjednačenja nakon preciznog udarca mladog Andra Zarača. Gosti su tada zaigrali s igračem vratarom, međutim nakon dvije minute – preokret. Adriano Darrer presjekao je loptu na svojoj polovici, krenuo jedan na jedan s igračem-vratarom, te prizemnim udarcem pogodio za 3:2!

Minutu kasnije na semaforu je 3:3. Tino Čirjak snažnim udarcem iz neposredne daljine od vrata Squarea postiže svoj drugi pogodak. Uspinjača je i u tim trenucima bila u polju s igračem viška.

Utakmica se prelomila u posljednje dvije minute, a da sva tri boda ostanu u Dubrovniku pobrinuo se Adrijan Micevski s dva pogotka u jednoj minuti i njegov sunarodnjak Igor Leovski za visokih 6:3!!

1. HMNL, 1. KOLO
Square – Uspinjača 6:3 (1:2)

SD Gospino polje
Suci: Marijo Rajčić (Split), Edo Vulić (Split)
Gledatelja: 250

Strijelci: 1:0 Leovski 1′, 1:1 Čirjak 6′, 1:2 Šestić 6′, 2:2 Zarač 30′, 3:2 Darrer 32′, 3:3 Čirjak 34′, 4:3 Micevski 39′, 5:3 Leovski 39′, 6:3 Micevski 39′

SQUARE – Turuk, Cvjetković, Konsuo, Leovski, Daničić, Tikvica, Džanković, Darrer, Kuraja, Zarač, Micevski, Perić

USPINJAČA – Matijević, Uremović, Toth, Čirjak, Šestić, Opuhač, Gašparinčić, Ćosić, Smolić, Janeš, Čurčić

Tekst/Foto: dbksport / Davor Lopin

Pročitajte još

SVI U GRUŽ! Jugaši dočekuju Primorje u prvoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske

Dulist

DAN SPORTA U OŠ MOKOŠICA Održana natjecanja u graničaru i atletici

Dulist

[FOTO] MEĐUŠKOLSKA RAGBI LIGA Najuspješniji učenici Mokošice i Župe dubrovačke

Dulist